Menu
A+ A A-

Mitt hjem-min arbeidsplass

Prosjektet "Mitt hjem – Min arbeidsplass" handler om å få hjelp hjemme og å gi hjelp i private hjem. Det er noe annet å få hjelp enn det å gi hjelp. For brukeren handler dette om privatlivet, mens det er en jobb for personalet. Det kan føre til mange utfordringer. 

Det er laget seks filmer og et arbeidshefte som viser noen utfordringer som kan oppstå. 

Prosjektet er et samarbeid mellom Høyskolene i Midt-Norge og Senter for Omsorgsforskning. 

  

Hva vil vi med prosjektet?

Vi vil at de som får hjelp hjemme skal si ifra om hvordan de vil ha det. Vi vil at de skal si ifra når de er uenige med personalet. Og at de skal si ifra om ting som er viktige for dem å bestemme selv. Vi vil også at de skal tenke over at når de velger noe så får det konsekvenser. At det de velger å gjøre får en virkning. Noen virkninger er gode mens andre virkninger kan være dårlige. 

Vi vil at de som gir hjelp hjemme skal tenke over hvordan de gir denne hjelpen. At de tar hensyn til at den de hjelper skal få bestemme selv. Personalet må også være oppmerksom på at det ikke er alt man greier å bestemme selv. Vi vil at de skal ta ansvaret sitt på alvor, og ikke la det gå dårlig med den andre. Det kan være vanskelig å tenke på begge deler på en gang, men det må personalet tenke på, og øve på. 

Hvem er filmene laget for?

Filmene er laget for de som får hjelp hjemme og for de som gir hjelp i private hjem. Studenter og elever i helse- og omsorgsyrker vil kunne ha god nytte av materialet. 

Hvordan bruke filmene?

Det er viktig å lage en plan for hvordan dere skal bruke filmene. I heftet har vi laget noen spørsmål som dere kan bruke for å snakke om filmene. Vi har laget filmene på to måter. En vanlig og en hvor en person forteller hva som skjer i filmen. I filmene med forteller kan det være lettere å få med seg det som skjer. 

Hvor finner jeg filmene?

Filmene kan du se under eller på Vimeo og heftet er tilgjengelig for nedlasting nederst i denne aritkkelen.

Filmene og heftet er også tilgjengelig fra følgende nettsider:

www.nfunorge.org

www.naku.no

www.fritidforalle.no

www.aktivung.no

www.samordningsradet.no

Dersom du ønsker å kjøpe materialet på minnepenn trykt arbeidshefte kan det bestilles fra NFU:
www.nfunorge.org/no/Nettbutikk/

Mitt hjem-min arbeidsplass

Prosjektet "Mitt hjem – Min arbeidsplass" handler om å få hjelp hjemme og å gi hjelp i private hjem. Det er noe annet å ...

Les mer

Framtidsdrømmer

En kvalitativ studie av mennesker med lett grad av utviklingshemning og deres drømmer for framtiden. Mennesker med utvi...

Les mer

Det nye styret i LUPE

Etter det siste Landsmøte i LUPE, er det følgende som sitter i det nye sentralstyret.    Sentralstyre: Leder: Harald...

Les mer